Trendiga bröllopsdekorationer

Blommor och blad är kanske årets trendigaste bröllopsdekorationer. Genom att plocka och binda blomstren själv kan du få sofistikerade men billiga dekorationer.

På årets bröllopsmottagningar kan du vänta dig att se mycket grönt. Många drömmer om ett trädgårdsbröllop men bjuder också in naturen genom att ha tjusigt sammansatta blommor och växter tillsammans med bröllopsdekorationerna från exempelvis festproffsen https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/brollopsdekorationer/index.html på nätet. En av de största bröllopstrenderna är att göra girlanger – hur fixar du girlanger av blomster och andra fina gröna dekorationer till bröllopet?

Fixa bröllopsdekorationer av gröna växter

Det kan vara mycket billigare att dekorera med gröna växter än med prunkande blommor. Att det gröna just nu är en bröllopstrend är alltså tacksamt. Fördelen med de naturliga bröllopsdekorationerna är att det är enkelt att skapa en såväl elegant som inbjudande atmosfär med små medel.

Gröna kvistar i höga vaser på en naturfärgad linneduk ger ett exklusivt intryck och då i stället för att exempelvis ha liljor eller rosor på bordet. Tunna kvistar med gröna blad, en tunn ljusslinga och små ljuslyktor i mitten på och längs hela dukningen är ett plånboksvänligt sätt att göra sofistikerade bröllopsdekorationer.

Som tidningen Drömhem och trädgård visar går det också att göra en kraftigare girlang av gröna löv; placera den i mitten av bordet och låt ändarna hänga ner vid bordskanterna – sagolikt! Tidningen lyfter fram andra tips på bröllopsdekorationer som bara måste anammas: gröna girlanger längs snörena på vita ballonger och konfetti av gröna löv.

Har du ett vår- eller sommarbröllop? Hämta grönskan direkt från naturen för att spara pengar.

Fixa bordsdekorationer av färgglada blomster

Jämte de allt grönare inslagen har en bröllopstrend där blommor och starka färgteman tar över vuxit fram. Färgerna ska vara nyansrika: som vinrött, orange och mörklila snarare än pasteller. Tillsammans med de smaragdgröna bladen blir färgrikedomen magisk.

Om du ska göra bröllopsdekorationerna från grunden kan du under våren och sommaren plocka allt från Adam och Eva till lupin i naturen. Du behöver inte beställa dyra blomsterdekorationer hos floristen, utan kan matcha färgskalan och ymnigheten ändå.

Förutom blomstergirlanger kan du göra vackra blomväggar av vildvuxet. Det enklaste sättet att göra en blomstervägg är att knyta fast blommor och blad i snören, som i sin tur knyts runt en kvist. Be gärna vännerna hjälpa till att binda blommor och passa på att göra kransar till brudutstyrseln när ni ändå är i farten.