Ta ett lån för renoveringen

Visst skulle det vara kul om du hade möjlighet att renovera om i hemmet? En renovering kan verkligen öka ditt välmående och naturligtvis även öka värdet av en bostad. Idag är det väldigt vanligt att ha det snyggt och fint hemma och oftast beror detta på just en renovering. Du kan utföra renoveringen själv eller så kan du använda dig av en hantverkare, men hur ska renoveringen finansieras?

Du är säkerligen redan medveten om att en renovering kostar mycket pengar och även om du kan använda dig av ROT-avdraget så kan kostnaderna bli höga. Majoriteten av alla människor som utför en renovering använder sig därför av ett lån. Vill du renovera i samband med att du köper en bostad kan du baka in renoveringslånet direkt och i annat fall kan du använda dig av ett minilån. Ett minilån är ett lån som ger dig möjlighet att låna allt från några hundralappar och upp till flera tusen kronor. Du ansöker enklast via internet och får därefter pengarna utbetalda inom loppet av några timmar. Detta beror naturligtvis på vilken aktör du använder dig av, men med ditt minilån kan du göra allt från en mindre till en större renovering – utan att din egen ekonomi påverkas för mycket.

Innan lånet av pengar

Innan du lånar pengar finns det några saker som du behöver fundera över. Du behöver till exempel se till att du kan leva upp till de krav som aktören har. Vanliga krav är följande:

  • Vara över 18-20 år
  • Ha en god kreditvärdighet
  • Vara folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer

Ett lån är alltid ett lån, vilket betyder att du kommer behöva betala tillbaka pengarna tids nog. Minilån är smidiga, men har en relativt kort löptid. Se därför till att du inte lånar pengar i onödan och att du inte tar ett större belopp än vad du egentligen är i behov av. Att inte kunna betala tillbaka ditt lån kan leda till att du hamnar hos inkasso, får betalningsanmärkningar och i värsta fall hamnar hos Kronofogden. Med det sagt bör du dock inte vara rädd för att låna. Låna ansvarsfullt så kommer du att kunna utföra din renovering galant.