Snickarglädje med rätt verktyg

Finns det något som vi människor tycker bättre om än äkta hantverk? Bara känslan som kan drabba en när man ser att något har gjorts med omsorg och kunskap kan göra att man inte kan sluta stirra på ett föremål. Varför inte bli expert på det här med snickarglädje? Vi kommer med lite tips och inspiration som kan vara kul.

Är man redan en rutinerad person med snickarglädje har man kanske sina favoritverktyg. Vi på Scrapperiet föredrar Festool på Sandbergs Järn eftersom det är ett välkänt märke som används av många proffs. En osviklig kvalitet får man av att använda sig av Festool och gör snickarglädjen till glädje och inte till frustration och sammanbitna stunder av, ja, ni vet hur det kan bli när man kämpar med något man lagt ner mycket ansträngning på!

Inspiration till snickarglädjen

Vad kan man egentligen göra av sin törst att få slipa, svarva, såga och fila? Ja, den klassiska hantverkaren med snickeri som förkärlek brukar nog rikta in sig på att göra en ordentligt vacker veranda. Med vackra mönster och sniderier kan man få en veranda att bli en klassisk punschveranda och härligt ljusinsläpp från träfönster. Och vad gör det att det inte är perfekt isolerat? Om hösten och vintern stiger kondensen och skapar imma på de tunna glasrutorna – det finns något speciellt med lukten av stövlar och löv som står och väntar på den kallfuktiga glasverandan. Någon som fått utlopp för sin snickarglädje är den här mannen som du kan läsa om. In och inspireras!

Varför inte bygga en vacker paviljong, som i den här artikeln från Smålänningen? Mitt ute på åkern har de ställt den söta paviljongen med gröna dörrar och vita knutar. In till sin paviljong har Liselott satt upp en biodling, och därifrån får hon sin honung.