Pärlplattor som konst och välgörenhet

Många som gillar scrapbooking tycker även om att lägga pärlplattor. Till skillnad från scrapbooks är det många som säljer sina pärlplattor. Detta tas bl.a. till vara av barn som vill dra in pengar till välgörenhet.Pärlplattor med olika motiv

Är pärlplattor konst? Kanske inte, men det är definitivt en form av konsthantverk. Johan Gogman, som intervjuas här, bygger tavlor av plastpärlor. De största kan vara uppemot en meter höga, och tar 30 timmar att bygga. Gogman säger att han inte vill sälja sina alster, mest för att han inte vet hur mycket han skulle ta betalt.

Om man däremot vet vad man ska ta betalt, då kan man samla in pengar till välgörande ändamål genom att sälja pärlplattor. Det gjorde de två kompisarna Aaron Lindeberg och Liam Erixon-Mård från Ursviken i Norrbottens län. Försäljningen inbringade 2178 kronor, som de skänkte till Barncancerfonden. Jonas Fahlman, ordförande för Barncancerfonden Norra, säger så här:

– Det som är extra starkt i det här initiativet är att de har kommit på att det finns andra som har en tuffare tillvaro. Det gör en glad och rörd. Jag är glad över att ha fått träffa Liam, Aaron och deras familjer och ha fått tacka dem.