Inred för en hemmahöst

Den som trodde att vi skulle få kliva ur våra små bunkrar i höst hade fel. Hösten 2020 kantas av fortsatt hemmaarbete – men det roliga är att marknaden har anpassat sig. Idag tar vi ett djupdyk i hösten 2020 och inredningstrenderna som har skapats i sviterna av pandemiåret. Hur inreder vi egentligen för att maximera vårt hemarbete – och hur gör vi för att kunna skilja mellan arbete och fritid?

Enkelt, naturskönt och med säsongens färger. Nolhaga hem är en inredningsbutik på nätet som fångar in vardagens guldkorn och lyfter ett hem till en ny nivå. Spanar man in deras sajt kan man definitivt skönja höstens inredningstrender som drar åt återhämtning, avkoppling – och hemarbete. Samtidigt som vi vill njuta och koppla av i hemmet kommer vi också se en stark dos energi och humor i vår inredning. Kaxiga, grafiska tryck på vår väggdekor kommer slå igenom enormt.

Höstens trender och retrostilen?

Även om retrostilen ännu inte gått ur mode går det att skymta ett farväl till i alla fall en viss del av detta, som det känns, osvikliga mode. Men retromodet har snarare gått över till en förkärlek för naturmaterial och ett farväl till plasten. Vi ser marmor som fortsatt starkt, även natursköna material som till exempel lin och hampa som kommer vara stort i år och ett tag framöver.

Välj nyanser och accenter som har starka färger. Rött, blått – även orange – är hett just nu. Gå inte mot de gråa detaljerna utan tänk bjärt och färgstarkt, grafiskt tilltalande. Låt det gärna gå som en röd tråd bland dina textilier i hemmet som du enkelt kan byta ut efter säsongerna. Textilier över lag är kanske vårt viktigaste verktyg för att förnya hemmet mellan säsongerna. Ett tips är att lära sig om hur du inreder med mattor, inte det enklaste om du frågar experterna!