Hur du kan få massvis av gratisprylar

Företag är beredda på att ge ut sina produkter gratis eller erbjuda väldigt generösa rabatter för att locka kunder. Den som lägger lite tid varje dag på att gå igenom alla gratiserbjudanden kan spara en rejäl hacka. Att vara en “gratisletare” blir en rolig hobby som är extra nyttig när ekonomin är ansträngd.

Petra Stentagg från Karlshamn lyckas varje år få gratisprylar till ett värde av omkring 100 000 kr. Hennes hemlighet är att vara systematisk i sin jakt på företag som tipsar om gratisprylar, såsom https://greatoffers.se/, och lägga lite tid på det varje dag. Hon har en egen blogg där hon delar med sig av sina tips och säger även att Facebook är en bra källa för att hitta erbjudanden.

“Du kan följa större företags Facebook-sidor, till exempel Pågen, Haribo, Kavli, Garant eller Coop som delar ut gratisprodukter med jämna mellanrum”, säger Petra i en intervju där hon delar med sig av sina bästa tips. Bland annat har hon inte betalat för en biobiljett på över tio år.

Hur går det till att få gratisprylar?

En av de pålitligaste metoderna är att ställa upp i undersökningar på nätet och delta i läsarpaneler. Du kan även gå med i kundklubbar där medlemmar över tid får saker gratis. Besök gärna bloggar och hemsidor från så kallade rabattjägare som är experter på området.

Finns det några risker?

Enligt Konsumentverket ska man vara försiktig med gratiserbjudanden. Ibland används de av oseriösa företag för att komma över personuppgifter. Ett sätt att komma runt det är att skaffa ett extra mobilnummer och en extra mejladress för att undvika att bli bombarderad med reklam.