Förvara dina älsklingsprylar i ett sängskåp

Slå två flugor i en smäll och kombinera förvaring och sovmöjligheter. Med ett sängskåp kan du både lasta in och ut din säng och ha många prylar på lagring. Ha det öppet eller stängt eller om vartannat för en flexibel inredning.

Med ett sängskåp får du ett väldigt praktiskt rum. Sängskåpet kan nämligen vara stängt med sängen inuti, eller öppet med sängen ute och olika hyllor blottade där du kan förvara dina käraste saker.

kvinna bäddarUtnyttja sängskåpet

Tro inte att sängskåpet enbart är en budgetvariant av en säng. Idag finns toppmoderna sängskåp med sköna stommar som viks ut och in för en behaglig sömn. Sängskåpen kommer även med bäddmadrasser så att du slipper ta fram andra eller köpa till. Denna sovmöjlighet är utmärkt om du är trångbodd eller ofta får gäster. Men det är också en bra variant om du förvara saker som inte bör stå framme. Du kanske har värdefulla föremål som du inte vill göra synliga för alla som kommer på besök, eller så har du mycket känsliga prylar som helst inte bör stå framme med risk för att ramla omkull. Ett sängskåp kan därför bli en förvaring till värdepapper, smycken och egentillverkade skålar som kan tas fram när du behöver, eller vill visa upp dem.

Bygg ditt eget sängskåp

För den händige hemmafixaren finns möjligheten att snickra ihop ett eget sängskåp. Stommen är lätt att göra och det finns många mallar på nätet. Se till att ha ordentligt med stöd så att skåpet står stadigt. Genom att bygga ett eget sängskåp kan du också göra fler hyllor och skräddarsy förvaringsmöjligheter som kanske inte alltid fanns i butikens modeller. Som det framgår i en av ovanstående artiklar:

 

Du måste också kontrollera att de gasfjädrar du ska använda till sängskåpet passar vikten på din madrass