En scrapbook på huvudet

Principerna från scrapbooking kan användas även när det kommer till andra områden. Vad säga t.ex. om att tillverka en huvudbonad på detta sätt?
I Fruängen i södra Stockholm bor Marika Smith. Till vardags arbetar hon som sexualupplysare, men hon har en hobby som hon säger att hon skulle kunna leva på, om hon ville. Sedan tio år tillbaka tillverkar hon hattar, och hon håller också kurser i hattillverkning. Men hon är inte utbildad modist, det är hon noga med att poängtera:

– Det får inte ta för lång tid. Det har jag inte tålamod till. Jag vill att tanken på hatten ska ner i fingrarna, ut i hatten och upp på huvudet. Jag har all respekt för modister som vill föra hantverket vidare, men jag kör en annan grej. Jag säger fuck gesällbrev.

Precis som många scrapbookers arbetar Marika Smith med återvunna material, och en limpistol. Hon säger att en hatt alltid väcker uppmärksamhet, på ett positivt sätt, och gör det lättare att bli ihågkommen. Så här kan det se ut när hon tillverkar en hatt.

Kan det här vara något att ta efter för scrapbookers? Kanske. En scrapbook gör man ju ofta för sin egen skull, men det kan vara kul med något som man också kan visa upp.