Anordna babyshower

Det råder ingen tvekan om att det föds många barn under sommarmånaderna och våren här i Sverige. Känner du någon som är gravid kan det vara extra kul att överraska med en babyshower. På en babyshower kan ni tillsammans njuta av roliga lekar, äta gott och kanske har du även valt ut ett spännande eller annorlunda tema?

Du är säkerligen redan medveten om att babyshower från början är en amerikansk tradition. Ordet shower betyder dock inte dusch, som det är lätt att tro, utan betyder istället överösa. På en babyshower är det den kommande lilla bebisen och mamman som ska överösas med gåvor och godsaker av alla dess slag, samtidigt som det även kan vara en god idé att ge stöd, dela ut tips och råd eller förbereda inför det nya livet som förälder. Sedan några år tillbaka har traditionen även satt sin fot i Sverige. Här ligger fokus dock främst på att hinna spendera så mycket tid med den blivande föräldern som möjligt, innan din vän går in i bebisbubblan under en längre period. Är det du som har fått i uppgift att anordna en babyshower så kanske du också är i behov av lite tips och råd. Att anordna en fest är i sig inte så klurigt, men det finns fortfarande en hel del saker som kan vara bra att tänka på.

uppdukat bordFörbered med dekorationer och pynt

Internet är en riktig guldgruva för dig som är på jakt efter dekorationer och annat pyssel till en babyshower. Här finns det mängder av olika saker och ting som passar ändamålet utmärkt. Du kan till exempel handla ballonger till en babyshower med tema pojke eller flicka, tårtdekorationer, dukar, serpentiner, tillbehör till dukning, flaggspel och mycket mer. Är du händig av dig kanske du även vill tillverka några saker själv. Varför inte satsa på vackra bordsplaceringar till varje gäst eller tillverka ett eget spel som ni kan spela efter ni är njutit av maten? För att göra festen extra snygg så kan du hålla ett specifikt färgtema. Du behöver inte använda dig av blått för pojke och rosa för flicka om du inte vill. Skapa dekorationer av silver, pastell, guld eller annan färg som du tycker om.

bakverk och tårtorFixa festen!

Dekorationerna kommer att ha en mycket stor betydelse för hur trivsam och lyckad din babyshower blir, men det finns även många andra aspekter som du behöver ta hänsyn till.

  • Se till att skicka ut inbjudningar i god tid så att gästerna har möjlighet att “save the date”
  • Kontrollera om det finns några allergier att ta hänsyn till
  • Vill du inte laga maten själv kan du använda dig av en cateringfirma
  • Även om det är mysigt om umgås så kan spel och lekar höja stämningen. Se till att du har några roliga på lager, exempelvis gissa chokladen (bajset) i blöjan.

Det viktigaste är naturligtvis att du får umgås tillsammans med din vän, men med rätt planering och förberedelse kan du också se till att din vän får en storslagen babyshower och kan gå in i föräldraskapet med godare min!